Cégprofil

Az EagleBurgmann Hungaria Kft. a nemzetközileg elismert, több mint 120 éves múltra visszatekintő német EagleBurgmann tömítésgyár 100%-os tulajdonú, magyarországi leányvállalata. A német Freudenberg csoporthoz tartozó, budapesti székhelyű EagleBurgmann Hungaria Kft. 2003. január 1-én kezdte meg önálló gazdasági működését.

Group_KnowHow.jpg

Minden tömítési pont sajátos követelményekkel rendelkezik. A termék és annak típusának kiválasztásától, a használt anyagokon, és az üzemeltetés módozatain át, a testreszabott szolgáltatásokig, az EagleBurgmann képviseli a szakértői kapcsolatot ügyfelei számára.

OKS - Speciális kenő-és karbantartó anyagok

Az OKS márka egyet jelent a súrlódás, kopás és korrózió csökkentésére szolgáló kiváló teljesítményű termékekkel. Termékeink a gyártás- és karbantartás minden területén használhatóak, ahol a klasszikus kenőanyagok teljesítményénél többre van szükség.


Szervizközpontunk

Szervizközpontunk

Az EagleBurgmann - Szervizközpont az első olyan csúszógyűrűs tömítések felújítására, javítására létesített szerviz Magyarországon, amely biztos gyártói, tervezői, kutatásfejlesztési, szakmai háttérrel, szervizkoncepcióval és gyártóművi garanciával rendelkezik.


Szervizünkben a következő munkák elvégzésére vállalkozunk:

 • állapotfelvétel,
 • ultrahangos tisztítás,
 • gyémántfejes köszörűgépen történő felületmegmunkálás, fémforgácsolás,
 • polírozás, leppelés,
 • interferencia vizsgálólámpás, ill. plánparallel üveggel történő ellenőrzés,
 • vízzel, olajjal, levegővel történő nyomáspróba (400 bar-ig),
 • csúszófelületek zsugorkötéssel történő beillesztése,
 • marógépen és esztergapadon történő megmunkálás,
 • oktatás,
 • szaktanácsadás.

Minden munkafázist az eredeti EagleBurgmann gyártóművi rajzok mérettűréseinek szigorú figyelembevételével végzünk. A szervizfeladatokra az EagleBurgmann anyavállalat külön programot (SEPRO-Program) dolgozott ki, ami a következő lépéseket tartalmazza:

 • állapotfelmérés EagleBurgmann irányelvek szerint,
 • problémafeltárás,
 • javítási idő minimalizálása,
 • két meghibásodás közötti időszak (MTBF érték) megnövelése
 • karbantartás tervezés.
Szakemberei ON-SITE

Szakemberei ON-SITE

Szervizünk magasan képzett szakemberei ON-SITE (helyszíni szerelés és művezetés) szolgáltatást is nyújtanak

Az ON-SITE szerelés egy olyan szolgáltatási csomag, ahol szakembereink a helyszínen, az adott csúszógyűrűs tömítés és ellátórendszer előre elvárt követelményei alapján alaposan felülvizsgálják azt. Megvizsgálják azt a csúszógyűrűs tömítést, amelyen a karbantartási mérnök valamiféle elváltozást észlelt (pl. kopást, sérülést stb.) és szükség esetén kicserélik vagy felújítják.

Az ON-SITE szerelést pontos tervek és előkészületek előzik meg, mert minden üzemnek - legyen az finomító, vegyi üzem, atomerőmű - saját különlegességei és tulajdonságai vannak. Csapatunk ezután komplett, a szereléshez szükséges speciális felszereléssel, tartalék alkatrészekkel és javítókészlettel érkezik a helyszínre, teljeskörű logisztikai és műszaki megoldást kínálva a csúszógyűrű tömítés kiszerelésének kezdeti szakakaszától a végső összeszerelésig és üzembe helyezésig.

Az EagleBurgmann csapata a helyszíni munkavégzéssel hozzájárul ahhoz, hogy a karbantartás és a felújítás zökkenőmentesen történjen még a kritikus időszak alatt is.

További előnyei:

 • tervezési biztonság (költség és idő),
 • átláthatóság (szállított mennyiség, ár)
 • nincs felesleges készlet-tárolás,
 • a legkorszerűbb tömítéstervezési megoldásokkal szolgál
 • mérnöki és műszaki támogatás, több évtizedes tapasztalattal és iparági ismeretekkel rendelkező csapat.

Erőművek karbantartása és helyszíni szerviz-szolgáltatás nagyleállás esetén

Hatalmas műszaki létesítmények pl. erőművek rendszeres nagyleállása biztosítja ezek működési biztonságát; mindez a műszaki szakemberek és karbantartó mérnökök számára komoly kihívást jelent. Egész blokkokat kiszakaszolnak a hálózatról és sor kerül ezek meghatározott időtartamon belüli nagyjavítására. Az átvizsgált alkatrészek körébe tartoznak a tömítések is, melyeket szükség estén javítani vagy cserélni kell, ami időigényes folyamat. Tömítések mindenütt vannak: turbinákban, generátorokban, szivattyúkban, szelepekben gazdag kiterjedt csővezeték-hálózatokban. Számos üzemeltető - fokozott óvatosságból - a helyszíni szerviz-szolgáltatást (ON-SITE) választja, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb tömítéstechnikai megoldást. Ez lehetővé teszi, hogy az üzemeltető valamennyi szükséges tömítést egy forrásból szerezzen be.

Group_History 1.jpg

Az EagleBurgmann Hungaria Kft a nagyhírű, több mint 120 éves múltra visszatekintő német EagleBurgmann tömítésgyár 100%-os tulajdonú, magyarországi leányvállalata. A német Freudenberg csoporthoz tartozó, budapesti székhelyű EagleBurgmann Hungaria Kft. 2003. január 1-én kezdte meg önálló gazdasági működését. A magasan kvalifikált szakembereknek, és a precíziós német gyártásnak köszönhetően a EagleBurgmann név egyet jelent ma a megbízhatósággal és a minőséggel a tömítéstechnikában.

Munkatársaink erőfeszítései az EagleBurgmann vállalatot egy nemzetközi téren működő cégcsoporttá emelték, mely a világ három vezető tömítésgyártó egyike. Célunk, hogy vevőink megelégedésére a legjobb tudásunk szerint a leghatékonyabb műszaki megoldást kínáljuk. Tömítéstechnikai problémák megoldására, sokéves tapasztalattal rendelkező mérnökök állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Group_SealingTechnology.jpg

A tömítési technológia fejlesztése szorosan összefügg az ipar fejlődésével. Minden gépnek és rendszernek biztonságosan és megbízhatóan tömítve kell lennie – úgy dinamikusan, mint statikusan is. A tömítések működése és azok biztonsága kiemelkedően fontos szerepet töltenek be és kulcsfontosságú elemei az ipari üzemeknek.

EagleBurgmann_Group.jpg

Az EagleBurgmann gyökerei 1884-ra nyúlnak vissza. A termék portfóliót egykor a zsinóros és lapos tömítések uralták. Az EagleBurgmann csúszógyűrűs tömítéseket 1962-ben vezették be.

1965-ben a portfólió kompenzátorokkal egészült ki. Az EagleBurgmann egyike a világ vezető tömítéstechnikai cégeknek. Termékeinket ott alkalmazzák, ahol a biztonság és megbízhatóság számít: olaj-és gáziparban, olajfinomítókban, petrolkémiai iparban, gyógyszeriparban, vegyiparban, élelmiszerfeldolgozó iparban, energia-, víz-, papír-, bányaiparban, űrkutatásban és más iparágakban. Csaknem 6000 alkalmazott biztosítja az ötleteket, megoldásokat, hogy ügyfeleink elégedettek lehessenek termékeinkkel és szolgáltatásainkkal.

EagleBurgmann WORLDWIDE

Please choose your country

Sikeres szárazonfutás
Sikeres szárazonfutás

Az EagleBurgmann Seccomix sorozata. Tudjon meg többet (angolul)

Stay informed with Excellence in Practice