Az API 682 4. kiadása szerinti SPB6 tip. tömítés-ellátórendszer

Az API 682 az olajfinomító-iparban sikeres tömítési szabvánnyá vált, és a vegyipar területén is egyre többször alkalmazzák. Az SPB6 –tal az EagleBurgmann egy tömítés-ellátó rendszert dobott piacra, ami a  nagyberendezések üzemeltetői részéről jelentkező elvárásoknak konzekvensen megfelel, és kompromisszumok nélkül teljesesíti az új standardban (Standard API 682, 4. kiadás) megfogalmazott követelményeket.

Az amerikai szabályrendszer (2014. májusában publikált) 4. kiadásának számos újítása szükségessé tette a csúszógyűrűs tömítések és azok ellátórendszerének továbbfejlesztését. Az EagleBurgmann jelenleg valamennyi logikus API-konfigurációhoz  a tömítések széles körét kínálja,  és az API-konform tömítés-ellátó rendszerek tekintetében ezt a kört bővítette, és a kínálatában szereplő termékeket a standard elvárásaihoz igazította.

A nyomás-tárolóval ellátott  SPB6 zárófolyadék keringető rendszer tulajdonságai

  • Kettős tömítések biztos és folyamatos ellátása az API-Plan 53B szerint.  Az irányítási mód a kettős tömítések ellátást tiszta folyadékkal irányozza elő.
  • A szükséges nyomás alá helyezés Nitrogénnel előfeszített nyomástároló útján történik. Ez megakadályozza, hogy munkaközeg  a zárt keringető rendszerbe, avagy a levegőbe kerüljön.
  • A zárt keringető-rendszerben az folyadék keringtetés a termoszifon elv alapján, avagy kényszer-keringetéssel történik.
  • Nincs szükség a Nitrogénhálózatra való rákötésre.
  • Az üzemeltetés távol eső helyeken is lehetséges.

A legkedveltebb alkalmazási igények kielégítésére az SPB6, mint standardizált, elő-konfigurált  komplett rendszer  áll rendelkezésre. A moduláris felépítés folytán problémamentesen oldható meg az egyedileg konfigurált változat is. Különböző űrtartalmú nyomástárolók, hőcserélő-variánsok és a beüzemelésre összeválogatott szerszámkészlet állnak rendelkezésre. Ezen túlmenően, az általános üzemeltetői és OEM-specifikációk szerinti optimális tartozékok is megválaszthatók.

Az EagleBurgmann SPB6-rendszerei az ASME VIII Div.1, a PED 97/23/EG, SELO-engedély (China) és a TR CU (Eurázsiai vámúnió) alapján szállíthatók.

Alkalmazási terület és műszaki jellemzők

  • Nyomástároló: 20, 35 vagy 50 literes
  • Nyomás: max. 44 bar (638 PSI), ennél nagyobb nyomáshoz opcionálisan rendelkezésre állnak egyéb változatok is
  • Hőmérséklet: -20 °C … +90 °C (-4 °F … +194 °F)
  • Hőcserélő-változatok: ventillátorral ellátott bordáscső-, víz-, ill. léghűtő-berendezések 
  • Fémből készült ipari anyagok: 316L (nemesacél); nyomástároló: CrMo-acél
API 682 4th edition
API 682 4th edition

Tudjon meg többet az API 682 negyedik kiadásról (angol nyelven)

Stay informed with Excellence in Practice