Csendes szárazon-futó

Az új SeccoMix1 fő jellemzői a hangtalan futás, a szabadalmaztatott hő elvezetési módszer és a sikeres prototípus az ATEX kategória 1 (zone 0).

Az EagleBurgmann a világ egyik legjelentősebb ipari tömítéstechnika gyártója piacra hozta a szárazon futó keverő tömítések új nemzedékét. Az ilyen fajta tömítéseknek számtalan előnye van, (pl. nincs zárófolyadék ellátó rendszer) a SeccoMix1 az ATEX kategória 1 (zóna 0) sikeres prototípus teszt mellé a csendes futást hozza kiemelkedő előnyként. Ezen tengelytömítések keverőkben, szűrő-szárítókban lelik helyüket.

A SeccoMix sorozat tömítései évtizedek óta végzik sikeresen feladatukat. Ez a gyakorlat-orientált tömítés koncepció jól be lett vezetve és bizonyított is világszerte. Részlegesen patronos, rugózott csúszógyűrűs, egyszeres tömítésként lettek tervezve és így könnyen szerelhetők.

A szárazon-futó SeccoMix-nek nincs szüksége tömítés (zárófolyadék) ellátó rendszerre ami nagy előny a folyadék-kenésű és szárazgaz-kenésű tömítésekkel szemben. A tömítő rendszer egészét nézve az egyszeres zárású SeccoMix költségei alig haladják meg egy folyadék-kenésű rendszer árának egyharmadát.

A zárófolyadék rendszerek a kezelő személyzet terheltségét is befolyásolják amennyiben nincs kiépített hűtő- (víz) és záró-közeg (Nitrogén) kiépített vezeték (pl. mobilis keverő tartályok). Biztonsági kockázatot is jelenthetnek különösen nagyméretű tartályoknál ahol a zárófolyadék rendszer nagy magasságban van telepítve. A karbantartás és utántöltés időigényes és veszélyes lehet.

A szárazon futó tömítések viszont az üzemi paraméterek függvényében előálló, különösen magas üzemi zajszintjükről voltak hírhedtek a kenő és hűtőközeg hiánya miatt. Ismertek voltak üzem közbeni különösen magas hő leadásukról egyaránt.

Az új SeccoMix1 sorozat orvosolja ezeket a hátrányokat. Eltűntek az idegesítően furcsa hangok és a szabadalmaztatott csúszógyűrű léghűtési rendszer lényegesen csökkenti a csúszófelületek üzemi hőmérsékletét. A SeccoMix1 immár a potenciálisan robbanékony környezetekben is alkalmazhatóvá vált (ATEX) feleslegessé téve a hőmérséklet felügyeletet a kategória 1-hez (zóna 0).

A standard, egyszeres SeccoMix1 tömítések felső hajtású gépeknél használatosak nem veszélyes közegekhez. Az oldalkeverőknél, amelyek szárítókban üzemelnek, forgó ellengyűrűvel szerelt SeccoMixR-t kell alkalmazni. A csúszófelületek kopása olyan csekély mértékű, hogy a SeccoMix1 megszorítások nélkül szerelhető élelmiszeripari és gyógyszeripari alkalmazásokba.

Előnyök áttekintése:   

 • kompakt, könnyen szerelhető egység (részlegesen patronos kivitel)
 • nyomaték átvitel a tengely megsértése nélkül
 • nincs hangkibocsátás, nyikorgás
 • hőelvezetés szabadalmaztatott légkeverő nyíllásokkal
 • üzembiztonságosan üzemeltető hosszú élettartam és karbantartási periódusok mellett
 • nincs szükség hőmérséklet felügyeletre ATEX kategória 1-nél (zóna 0)
 • kopásjelzők, tervezhetővé válik a karbantartás
 • FDA tanúsított anyaghasználat

Üzemi alkalmazhatósági határértékek

 • Tengelyátmérő: d1 = 25 mm…160 mm (0.98”… 6.3”)
 • Nagy tengelyátmérőkhöz igény szerint
 • Nyomás: p1 = vákuum … 6 bar (87 PSI)
 • Hőmérséklet: t1 = -20 °C … +150 (+250*) °C  (-4 °F … +302 °F (+482 °F))
 • Csúszási sebesség: Vg = 2 m/s (7 ft/s)

*Hűtő karimával

Stay informed with Excellence in Practice